"Bir gün Beşiktaş'a hoca olacağım"

"Bir gün Beşiktaş'a hoca olacağım"

Beşiktaş'ın 'Deli İbo'su İbrahim Üzülmez, Beşiktaş macerası ve gelecek planları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Ajans Beşiktaş - İbrahim Üzülmez, Four Four Two'ya detaylı bir röportaj verdi. İşte Üzülmez'in röportajından öne çıkanlar:

"Fenerbahçe’den, Beşiktaş’tan ve Trabzonspor’dan aynı anda transfer teklifi aldım. O zamanlar gençtik, sağlıklı düşünemiyorduk. Hangi takım çağırırsa çağırsın gidip görüşüyorduk. Ben de hepsiyle görüştüm. Sırf Beşiktaşlı olduğum için koşa koşa gidip imzayı attım."

"Top sürerken kafamı kaldırmamam konusunda, Bana “Yerde para mı arıyorsun İbo?” diye takılırlardı. Eleştiren insanlara saygı duyuyorum ama Beşiktaş’a gelen her hocanın bankotercihi olduğumu da unutmasınlar.Orta yapmamamla ilgili çok eleştirildim. Hepimiz insanız, sinirlenebiliyoruz.Bir kanat oyuncusu olarak o eksikliğimi giderebilirdim. Ben hatamı kabul ediyorum. Son zamanlarımda iyi ortalar yaptığımı da herkes kabul etmeli."

"Sergen’le birbirimize çok takılırdık. Bir keresinde Sergen bana “Bu yeteneksizliğinle nasıl oynuyorsun anlamıyorum” demişti. “Beş yılda ikimizin de oynadığı maç sayısı ortada, ben senden daha öndeyim” dedim. Benim Sergen kadar yeteneğim yoktu. Ben mücadeleyi ön planda tutardım. Bazen maçlarda top Sergen’e giderdi. Her zaman çok şanslıydı. Top önüne düşerdi, boş kaleye vurur, gol olurdu. Ben hiç topu önümde bulup da boş kaleye gol attığımı hatırlamıyorum."

"İnsanın akıllısına deli derler. Taraftarın bana ne anlamda deli dediğini bildiğim için hiçbir zaman rahatsız olmadım. 100’üncü yıl şampiyonluğunu yaşadıktan sonra İngiltere’den bir teklif almıştım. Şartlar oluşmadığı için gitmedim. Açıkçası gitmek için de uğraşmadım. Benim transfer görüşmelerim beş dakika sürerdi. Önüme gelen kâğıdı imzalardım. Ben hiçbir zaman Beşiktaş kulübüne sıkıntı yaratmadım. Araya ne menajer soktum ne avukat. Ben böyle bir Beşiktaşlıyım. Bundan sonra da aynı Beşiktaşlı olmaya devam edeceğim."

"Üç tane maç var unutamadığım: Biri Galatasaray’a sağ ayağımla gol attığım maç, biri 3-0 kazandığımız Barcelona karşılaşması, diğeri de Londra’daki Chelsea galibİyeti. Beşiktaş ile bir yıl daha oynamak istiyordum. Jübileyle ilgili bir talebim olmadı. Benim 11 yıl Beşiktaş’a hizmet etmiş olmam jübileden daha önemlidir. Beşiktaş taraftarının önüne jübileyle çıkamadım ama teknik direktör olarak çıkacağım."

"Benim kızgınlığım iki dakika sürer. Biri bana bir adım attığında ben beş adım atarım. İnsanlar beni gördüklerinde İbrahim değil, kaptan diyorlar. Bu benim için çok önemli. Bekle Beşiktaş! Deli İbrahim bir gün teknik direktör olarak karşına çıkacak!"