Kamerun'da Aboubakar şoku!

Kamerun'da Aboubakar şoku!

Kamerun'da Aboubakar'ın cezalı olduğu olduğu ortaya çıktı.

Afrika Uluslar Kupası ilk hafta maçında Burkina Faso ile Kamerun karşılaştı.

Kamerun, 35. dakikada Benjamin Mukandjo'nun serbest vuruştan attığı golle 1-0 öne geçti. 75. dakikada Burkina Faso Dayo ile skoru eşitledi ve maç 1-1 sona erdi.

Beşiktaşlı Vincent Aboubakar, cezalı olduğu için bu maçta forma giymedi.

ABOUBAKAR ŞOKU

40 bin kişi kapasiteli Stade d'Angondje'da oynanacak maçlar öncesinde Kamerun cephesi bir son dakika gelişmesiyle sarsıldı. Teknik direktör Hugo Broos'un turnuva için belirlediği kadroda yer alan ve ilk maça ilk 11'de başlaması beklenen Vincent Aboubakar'ın, görev alamayacağı belirlendi.

Kamerun Milli Takımı basın sorumlusu Vincent De Paul Atangana'nın açıklaması, olayla ilgili gerçeğin ortaya çıkmasına neden oldu. Kendisine Aboubakar'ın cezalı olduğu yönünde söylentiler çıkmaya başladığı iletilen yönetici, bu konuda yaptığı açıklamada bu söylentilerin doğruluğunu teyit etti.

Beşiktaşlı futbolcunun milli takım formasıyla mücadele ettiği geçmiş yıllardan gelen, gördüğü kartlarla ilgili bir cezası bulunduğunun, Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından kendilerine bildirildiğini belirtti. Ancak hangi maçlardaki kartlar ve ne tür bir ceza olduğu yönünde detaylı bir bilgi vermedi. (Milliyet / Onur Dinçer)