Quaresma yeniden imzalıyor

Quaresma yeniden imzalıyor

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, yeni sözleşme imzalamak için gün sayıyor.

Ajans Beşiktaş - Ricardo Quaresma’ya yönetimden 3 yıllık yeni sözleşme teklifi geldi. Her fırsatta, “Futbolu Beşiktaş’ta bırakmak istiyorum” diyen Q7’nin öneriye olumlu cevap verdiği ve imzaların Ocak ayında atılacağı öğrenildi.

Beşiktaş’a transfer olduğu 2010 yılında hem ortaya koyduğu futbol hem de Beşiktaş taraftarıyla arasında olan pozitif bağ sebebiyle camianın göz bebeği haline gelen Ricardo Quaresma, 2013 yılında takımdan olaylı bir şekilde gönderilmiş ama hikaye bitmemişti.

Maaşı aynı olacak

Taraftarın sevgisinin azalmak bir yana her geçen gün arttığı 33 yaşındaki futbolcunun form olarak hâlâ üst düzey katkı vermesini göz önünde bulunduran Beşiktaşlı idareciler, Quaresma’ya 3 yıllık yeni kontrat teklifinde bulundu.

Her fırsatta yaptığı açıklamada, “Futbolu, Portekiz’in ardından ikinci yuvam olan Beşiktaş’ta bırakmak istiyorum” diyen yıldız futbolcunun da bu öneriye olumlu yanıt verdiği ve tarafların 2020’ye kadar sürecek anlaşma konusunda el sıkıştığı bildirildi. Tarafların, resmi imzaları gelecek ay başlayacak ara transfer döneminde atacağı öğrenilirken tecrübeli futbolcunun alacağı maaş, şu anda kazandığı gibi 1.6 milyon Euro olacak.

Menajeri İstanbul'da

Sezon sonu sözleşmesi biten Portekizli yıldızın menajeri İstanbul’a geldi. Ayrılık olasılığı siyah-beyazlı taraftarlar arasında endişe ile karşılanırken, Quaresma'nın menajerinin İstanbul'a gelerek Beşiktaşlı yöneticilerle hem durum değerlendirmesi yaptığı hem de futbolcusuna gelen teklifleri ilettiği ortaya çıktı. Tecrübeli oyuncuyu isteyen kulüplerden birisinin daha önce de formasını giydiği Inter, diğerinin ise Demba Ba'nın oynadığı Shanghai Shenhua olduğu öğrenildi. Portekizli yıldız ise, "Önceliğim Beşiktaş" diyerek ilk görüşmeyi siyah-beyazlı kulüple yapacağını açıkladı.