Şenol Hoca'dan Adanaspor uyarısı: Sonuncu olduğuna bakmayın!

Şenol Hoca'dan Adanaspor uyarısı: Sonuncu olduğuna bakmayın!

Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, yarınki Adanaspor karşılaşması öncesi oyuncularından yüksek konsantrasyon bekliyor.

BENFİCA KELİMESİ YASAK

Güneş’in, oyuncularının bu maçın ardından oynanacak olan Benfica mücadelesinin etkisine girmesinden çekindiği ve bu sebepten dolayı da takımıyla yaptığı toplantılarda, adeta ‘Benfica’ kelimesini yasaklığı bildirildi. Güneş’in oyuncularına, “Elbette sezon sıralamasında Şampiyonlar Ligi maçları her zaman ilk sıradadır. Ardından ise sırasıyla lig ve kupa maçları gelir. Ancak şu an için bizim adımıza en önemli karşılaşma, Adanaspor deplasmanı olacak. Çünkü en önemli maç, ilk oynayacağınız karşılaşmadır. Hepinizden bu düşünceyle sahaya çıkmanızı bekliyorum” dediği öğrenildi.

"MORALLİ ÇIKALIM"

“Sadece Adanaspor karşılaşmasına odaklanın” diyerek sözlerine devam ettiği belirtilen tecrübeli çalıştırıcının, “Bu deplasmandan puan kaybıyla ayrılırsak, bu sonuç hepimizi olumsuz etkileyecek. Adana’yı yenip, moralli bir şekilde Şampiyonlar Ligi maçını düşünelim. Lig maçının bitmesiyle birlikte Benfica’ya yoğunlaşabilirsiniz” ifadelerini kullandığı bildirildi.  

ADANASPOR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Adanaspor’un ligde 6 puanla son sırada bulunmasına karşın birçok maçta hak ettiği sonuçları alamadığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Ligde sonuncular ama 10 hafta bitti, 13 gol yemişler. 4 maçı 1-0 kaybetmişler, hiçbir maçta 2’den fazla gol yememişler. İyi savunma yapıp hızlı çıkışlarla da gol arayan bir takım olacak karşımızda.

‘GOL YÜZDEMİZ ARTMALI’
 
Böyle takımlara karşı erken gol atmak avantaj getirir ancak sabırlı olmamız gerek. Ancak bu kesinlikle yavaş oynayacağımız anlamına gelmesin. Tempomuzu yüksek tutmalıyız. Topu hızlı dolaştırmalıyız ki kapanan rakibi açabilelim. Ağır hareket edersek onların ekmeğine yağ süreriz.

Duran topların önemi de büyük olacak. Ayrıca gol yüzdemizi artırmak zorundayız. Özellikle de bu gibi takımlara karşı daha yüksek yüzdeyle oynamalıyız. Çünkü pozisyona giriyoruz, kaçırdıkça rakip moralleniyor, direnci artıyor” ifadelerini kullandı. (Vatan & Fanatik)