Başakşehir, 3 sezondur Beşiktaş'a ders veriyor

Derbide iki takım da puan kaybetmiş, Beşiktaş kazanırsa müthiş bir avantajı eline geçirecek. Hem Fenerbahçe'den, hem de Başakşehir'den uzaklaşacak olan takım zorlu maçlara girecek olan Galatasaray'ın da ensesine yapışacak. Başakşehir'in en önemli iki oyuncusu cezası nedeniyle oynamıyor. Taraftarlar, Başakşehir'i böyle yakalamışken galibiyetten emin ama işler hep istenildiği gibi gitmiyor işte.

Abdullah Avcı'yı tebrik ederek yazıya başlayalım. Şenol Güneş'in Beşiktaş'ına sadece bir kere varlık gösteremedi. 2015-2016 sezonunda oynanan ilk maç. Mario Gomez'in attığı iki golle Beşiktaş, rakibini 2-0 yenmişti. O maçın ardından Abdullah Avcı'nın takımı, neredeyse her maçta Şenol Güneş'in Beşiktaş'ına üstünlük kurdu. Her zaman bozmayı başardı. Vodafone Park'ta oynanan maçlarda bile kendi oyununu oynayarak, Beşiktaş'tan puan almayı başardı.

Çözüm üretemezsen puan alamazsın!

Dedik ya en önemli iki oyuncusu zaten yok diye. Üstüne bir de Mossoro sakatlanıyor, ardından Caicara kırmızı kart görüyor. Beşiktaş'ın şu maçtan puan alması için her türlü şey gerçekleşirken, siyah-beyazlı takım mücadeleyi tehlike yaratacak tek bir pozisyona giremeden tamamlıyor. Şenol Güneş ve ekibinin köşeye sıkışmış Başakşehir'e karşı bir şey üretememesi çok enteresan ve bu ilk kez olmadı. Dediğim gibi, Güneş'in Beşiktaş'ı 3 sezondur Başakşehir'e çözüm üretemiyor. Atiba defalarca yayın üzerinde top aldı ancak sadece 1 kez kaleyi denedi. Neden 1 kez? Vur ya vur. Gol olmasa bile seker tamamlanır, kornere gider. Neden vurmuyorsun abi? Adriano belki de Beşiktaş kariyerinin en kötü maçını oynadı. Kötülerin üzerinden gitmeye de gerek yok çünkü iyi diyebileceğimiz bir Medel bir de Tosic vardı sahada.

Anlamsız bir değişiklik!

Beşiktaş'a gol lazımken Vagner Love'ın oyuna girmesi ne kadar doğru bir hamle ise tam sağ kanadı işlemeye başlayan Lens'in oyundan alınması da o kadar kötü bir hamle oldu. Hocam zaten 1-0 yeniksin, savunmaya dönük bir oyuncu çıkarsana. 2-0 olsa ne olacak? Fazladan puan mı silinecek sanki? Oyuna giren Vagner Love da hiçbir şey üretemedi gerçi. Aynı şekilde Negredo da oldukça verimsiz bir maç geçirdi. Forvetlerin gol atamıyorken ve Talisca da etkisiz kalmışken Beşiktaş'ın skor bulması için rakibin büyük hatalar yapması lazım ama Başakşehir öyle bir takım değil işte.

Şampiyonluk şansı

Beşiktaş'ın hala şampiyonluk şansı var. Bu mağlubiyetin olumsuz getirisi, ipler artık rakiplerin elinde. Beşiktaş'ın kalan 8 haftada maç kaybetme lüksü yok ve minimum 7 maçını kazanması gerekiyor. 8'de 7 yapılabilir mi? Beşiktaş isterse 8'de 8 de yapar ama önce istek lazım, Başakşehir maçındaki isteksizlikle Beşiktaş sezon sonu Fenerbahçe'nin de gerisine düşebilir. Son olarak; sana helal olsun Adebayor, büyük futbolcusun.

Önceki ve Sonraki Yazılar